Opiszę tu bydle wyjątkowo trudne do wytępienia, a coraz powszechniej występujące wśród społeczeństw (szczególnie tych wysokouprzemysłowionych ). Szczególnie ważnym wydaje się rozpowszechnianie wiedzy o tym dość poważnym zagrożeniu, gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów [...]
Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy [...]
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
Tłuszczowa Dieta zaleca spożywanie dużych ilości tłuszczu przy minimalnej ilości węglowodanów i białek. Według autora diety powodem tycia jest mieszanie tłuszczów z węglowodanami i białkami. Dlatego w przypadku ograniczenia spożycia tych produktów następuje zmiejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Dieta opracowana specjalnie dla gwiazd [...]
No,czyli tak jak w temacie.Nie wiem moze najlepiej to dac do podwieszonych gdzies albo co!!!!Niech Mody zdecyduja,bo jest tu tego troszke.To z mysla o tych,ktorzy juz nie wiedza co maja jesc!! Acha.Dodam,ze sciagnalem to gdzies z emula!!Jest tu tylko 309 przepisow,takze lajtowo.Heh.Chyba nie obrazicie sie ,ze troche zajelo to miejsca,ale wydaje mi [...]
1 Podzial cukrów ================================================================== Najprostszymi przedstawicielami polihydroksyaldehydów i polihydrosyketonów są aldehyd glicerynowy (gliceroza wg nomenklatury cukrowej), czyli 1 "2-dihydroksypropanal i dihydroksyaceton, inaczej 1,3-dihydroksypropanon. Wszystkie cukry są pochodnymi tych związków i [...]
Zanim zaczniecie czytać - i jeśli do tej pory nie przeczytaliście tego - warto się zapoznać z tematem fataq'a: Kreatyna a staż - czyli dlaczego należy poczekać: http://www.sfd.pl/Kreatyna_a_staż__czyli_dlaczego_nalezy_poczekać.-t392944.html Wracając do tematu -> KREATYNA dla ‘laików’ .......albo może Kreatyna od A do Z-et! Temat będzie podzielony [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
KONIECZNIE przeczytajcie całość ! Ja sam nie wiem co o tym myśleć. Zmienia on całkiem moje spostrzeżenia na temat kulturystyki. Zobaczcie sami. Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
Już od dawna zdaża mi się wykłócać z miłośnikami mleka na temat jego wpływu na nasz organizm. Zazwyczaj powołuje się tylko na laktozę. Bo jak fakty mówią enzym trawienny (laktaza) który rozbija laktozę na glukozę i galaktozę zanika po 7 roku życia, oczywiście nie do końca ale .... sami możemy dopowiedzieć. Zresztą problem nie tolerancji laktozy [...]
Moze tekst juz tu co niektórym znany. Tym nie mniej, wydaje mi sie ze generalnie warty przeczytania, Tekst z http://kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1137166&KAT=239 "Pij mleko, będziesz kaleką" ANNA SZULC 2003-10-17 Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. ANNA SZULC O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę. Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci [...]
Z GÓRY PRZEPRASZAM ADMINISTRTORÓW Z OTWARCIE NOWEGO POSTU ALE MYSLE ZE DO OSTATNIEGO NIKT JUZ NIE ZAJRZY!JEZELI JEST MOZLIWOS MOZNA POLACZYC OBA. ZNALAZEM NOWE DANE DOTYCZACE NASZEGO "MLECZKA" I OSOBISCIE CHYBA JE ODSTAWIE ALBO OGRANICZE. A CO WY NA TO??? NA USŁUGACH KONCERNÓW Ale nie wszyscy medycy tak myślą. Jednym z nich jest doktor Eugeniusz [...]
Wiadomo jest, że szczególnie rozdzielne odżywianie jest najbardziej dostępnym i równocześnie niewywołującym żadnych dolegliwości, wariantem obniżenia wagi, który można praktycznie polecić każdemu. Sedno w tym ze żołądek ma głownie kwasowe środowisko. Dwunastnica, proste przedłużenie żołądka, poosiada głównie zasadowe środowisko. Oba środowiska są [...]
nie wiem czy było.mi sie wydało dosc ciekawe wiec wklejam "Wegetarianizm jest stary jak sama ludzkość. Jeśli były całe epoki i trendy, gdzie odżywiano się przede wszystkim mięsem, to istniały również całe obszary naszego globu, gdzie spożywano głównie owoce i płody ziemi, a mięsa nie jadano w ogóle lub stanowiło ono rzadki luksus. Natomiast w [...]